History

&TIMELINE

“When we first performed as Mr.Image theatre, we thought that was a one-time performance. We never dreamed that we will celebrate a 1000th performance!”

– IVA & PETAR

Iva & Petar Mandick | Mr.Image Theatre
De Butler Brothers - The First Generation

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Het begon allemaal toen Iva en Petar hadden besloten om hun maskerkarakters van het podium letterlijk tussen het publiek te brengen. Ze wilden zien wat het effect van hun superrealistische maskers zou zijn indien deze in direct contact met publiek zouden komen.

Ze  nodigden een paar collega’s-acteurs uit om deel te nemen aan het project dat zij noemden De Butler Brothers. Ze creëerden 8 karakters/typetjes welke  identieke tweeling-broers zouden voorstellen. Deze broers hadden allemaal hetzelfde gezicht maar een heel andere karakter. Ze zouden tussen het publiek optreden en komische en absurde situaties creëren – waarbij ze gebruik zouden maken van verbale-, mime- en visuele communicatie.

History was made.

MR.IMAGE HAD ARRIVED.

Al snel na bijzonder succesvolle lancering  bij de grote Bijenkorf 125 jaar jubieleumfeest en vervolgens het optreden bij een grootschalig evenement rond de opening van de Erasmusbrug – werden De Butler Brothers  steeds meer  populair en gewild. Mensen waren gefascineerd door de levensechte personages. In die tijd heeft zoiets nog niet bestaan. Realistische maskers en appliances werden gezien alleen op film en tv, maar niet in de live-face-to-face performance.  Mond tot mond reclame verspreidde snel en al snel was Mr.Image bij bedrijfs- en openbare evenementen in Nederland niet meer weg te denken.

De Butler Brothers bij opening Erasmusbrug Rotterdam
Mr.Image Theatre characters - Hip-Hop OpaMr.Image Theatre characters - Femmes-FatalesMr.Image Theatre characters - Billy BadAssMr.Image Theatre characters - Antique ButlersMr.Image Theatre characters - Femmes-FatalesMr.Image Theatre characters - Marilyn

Levende Poppen

Na De Butler Brothers brachten Iva & Petar een hele reeks aan acts en producties uit. Ze creëerden tientallen veelkleurige /levendige karakters – van groteske karikaturen en bizarre typetjes tot superrealistiche pop-icons. Een sterk herkenbare Mr.Image stijl was opkomend, gekenmerkt door meesterlijk gebruik van levensechte ‘full body masks’. De acteurs werden volledig getransformeerd in de personages die ze presenteren.  Men begon te spreken van levensechte levende poppen of zelfs een craigiaanse ubermarionet.

The Art of Interaction

Het was er zeker dat een nieuwe en specifieke vorm van theater, heel anders dan  ‘klassieke’ theater  die ze kenden  en  ervoor deden  – in de maak was. Interactief theater. Zonder enige voorbeeld of  recept om mee te werken, waren ze van hun eigen kunst aan het ontwikkelen : the art of interaction. Pionierswerk resulteerde in het uitvinden van een bepaalde authentieke stijl van acteren met masker die volledig anders was dan enige andere bestaande methode – zowel op visueel als verbaal niveau.

Butler Brothers op de dance event feestButler Brothers op de dance event feestentertainment met Mr.Image TheatrePyjama's act van Mr.Image Theatre op evenement feestFemmes-Fatales - Hilarisch Mobiel Foto Entertainment van Mr.Image TheatreMr.Image Theatre characters - Femmes-FatalesMr.Image Theatre characters - Butler BrothersMr.Image Theatre characters - Big Bugs ShowMr.Image Theatre characters - Billy BadAss
Mr.Image Theatre Special Effects Studio - Iva & PetarMr.Image Theatre Special Effects Studio - Iva & PetarMr.Image Theatre Special Effects Studio - Iva & PetarMr.Image Theatre Special Effects Studio - Iva & PetarMr.Image Theatre Special Effects Studio - Iva & PetarMr.Image Theatre Special Effects Studio - Iva & PetarMr.Image Theatre Special Effects Studio - Iva & PetarMr.Image Theatre Special Effects Studio - Iva & Petar

Eigen FX atelier

Hoewel ze voornamelijk bezig waren met het maken en uitbrengen van nieuwe Mr.Image-acts, werkten Iva & Petar ook tegelijkertijd intensief aan het verder ontwikkelen van geavanceerde masker-creatie technieken in hun eigen atelier. Ook werd het aanpassen van de trends in de speciale make-up- effectenindustrie verder geperfectioneerd . Voornamelijk werkend ten bate van hun eigen producties maar soms ook in opdracht voor filmproducties, atractieparken en bedrijven, waaronder de Efteling, Volkswagen, Hema en nog velen anderen.

De ultieme uitdaging:
PROJECT KLOON

Na decennia lange proces van ‘mastering’ van de meest uiteenlopende technieken  – variërend van  beeldhouwen, het maken van mallen en reproductie in de meest verfijnde materialen – tot ‘cutting-edge‘ special make-up effecten afkomstig uit de filmindustrie – nu konden ze in hun atelier alles wat denkbaar is produceren. Maar daar hield het niet op. Een ware uitdaging op het gebied van levensecht masker kwam dichterbij. Ze bedachten een format  die ze Project Kloon noemden. Een illusieact waarbij een acteur, danser of performer wordt getransformeerd in een levende replica van een echt persoon; b.v. een directeur.
Deze verbluffende maskerillusie heeft geen vergelijking in Nederland. Keer op keer maakt deze een onuitwisbare indruk op elk publiek.

Mr.Image Theatre Special Effects Studio - Project KloonMr.Image Theatre Special Effects Studio - Project Kloon, uitzendbureau Timing
Project Kloon - Spectaculaire openingsact met Logica CEO in de hoofdrol

STRAATTHEATER

Hoewel Mr. Image voornamelijk aanwezig was bij publieke en zakelijke evenementen in Nederland  namen ze in 2012 een andere draai en besloten om het gebied van hun artistiek interesse uit te breiden naar straattheater.  Ze brachten de Big Bugs Show uit, een duizelende en chaos genererende satirische productie waarbij grote ‘Kafkaiaanse’ levensechte kevers door de straten razen, wat heel wat  ‘paniek’ en hilariteit veroorzaakt bij het publiek.
In de afgelopen vijf jaar heeft Big Bugs een groot aantal internationale (straat) theaterfestivals en steden in heel Europa  ‘binnengevallen’ – met veel aandacht van zowel de pers als het publiek.

Today.

Mr.Image troupe, bestaande uit professionele acteurs, dansers en performers met de meest uiteenlopende achtergronden, en met Iva en Petar aan het artistiek en zakelijk roer, staat vandaag vooral bekend om hun volstrekt uniek  visueel/interactief theater die nooit stopt te fascineren en intrigeren – waar ze ook verschijnen.

Terwijl ze zich altijd verder blijven ontwikkelen in het ontdekken van nieuwe dimensies en mogelijkheden op gebied van het maskertheater treedt de groep regelmatig op internationaal (straat) theater festivals  en bij openbare en zakelijke evenementen in Nederland en daarbuiten.

Contact.

LET’S TALK.

Interesse in Mr.Image Theatre?  Wilt u Mr.Image acts boeken voor een optreden? Bel ons op 020 6184917 of vul de contactformulier in. We nemen direct contact met u op!

    [wpgdprc "Door je bericht in te sturen, ga je akkoord met ons zorgvuldig samengestelde privacy beleid. Mr.Image Theatre houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving."]